De meerwaarde van Spotify

15-08-2014
artikel

Spotify is een programma waarmee je altijd en overal naar muziek kunt luisteren. Er zijn natuurlijk nog veel meer programma's die dezelfde dienst aanbieden, dus waarom zou je nou kiezen voor spotify? Er zijn meerdere redenen om hiervoor te kiezen. Zo is bijvoorbeeld iTunes alleen gericht op de gebruikers van het merk Apple en is het voor Android gebruikers niet mogelijk om gebruik te maken van iTunes. Er zijn nog allerlei andere programma's die je kunt gebruiken, maar spotify begint toch steeds weer populairder te worden en dat heeft natuurlijk zo zijn redenen.

De voordelen van Spotify

Het aanmaken van een account is gratis en werkt gemakkelijk. Je vult een aantal gegevens in en je bepaalt zelf of je eventuele creditcard- of bankgegevens invult. Op een gegeven moment kan het zijn dat je moet betalen voor Spotify Premium. Dit is afhankelijk van hoe veel muziek je eigenlijk wil luisteren. Er zijn een aantal redenen om te kiezen voor betalen voor het programma, maar er is geen enkele verplichting om het te doen. Ten eerste zul je geen last meer hebben van advertenties. Deze kun je af en toe horen maar zijn dus verder niet erg. Ten tweede kun je specifieke liedjes af gaan spelen en dat kan niet zonder een betaling. Zonder de betaling zal hij op 'shuffle' staan waarbij de liedjes door elkaar worden afgespeeld in plaats van in een bepaalde volgorde.

De kwaliteit van het geluid is hoger als je gaat betalen en ten slotte heb je geen internet nodig om nummers op te slaan. Met spotify kun je je vrienden op de hoogte houden van wat je precies aan het luisteren bent via onder andere Facebook. Bovendien werkt het programma ontzettend makkelijk. Je typt in wat je wilt horen, en kunt vervolgens meteen gaan luisteren. Een advertentie af en toe tussendoor kan vervelend zijn, maar of het je geld nou echt waard is om deze niet te horen, is ook maar de vraag. Er zitten dus zeker voordelen aan een betaald account waarmee je onbeperkt kunt luisteren, maar het is ook zeker een fijn programma om onbetaald naar te luisteren. Let wel op: bij spotify krijg je een bepaalde tijd om te luisteren. Wanneer je boven de tien uur in de maand komt, zul je moeten betalen. Je krijgt hiervoor gelukkig gewoon een melding en er komen geen onverwachtse vervelende kosten. Al met al een erg fijn programma!

 • Spotify (Belgisch)
  Direct geleverd per email
  €10,00
 • Spotify (Belgisch)
  Direct geleverd per email
  €30,00
 •